Головна » 2014 » Вересень » 15 » Як продовжити роботу телефона від батереї (у два рази!)?
01:03
Як продовжити роботу телефона від батереї (у два рази!)?

  Відразу скажу, що в статті піде мова про смартфон на базі ОС андроїд. На інших не пробував.

  Завдяки цьому методу тривалість роботи телефона від акумулятора збільшується в 2 рази(!). Якщо раніше мій Хperia V хотів бачити розетку кожні 2 дні, то зараз кожні 4. Це при умові, що час від часу заходжу в інтернет через wi-fi, роблю кілька фоток, пару дзвінків.

  Отже, заходимо в Установки-Використання даних. Нажимаємо на три квадратики у верхньому правому кутку і у випадаючому меню ставимо галочку навпроти пункту Заборонити фонові дані. Не плутати із включення режиму Stamina, який включаєтсья в Установки-Використання даних. Він в мене був включений і раніше.

  При включенні даної опції виводиться попередження, що "деякі програми і служби не працюватимуть, коли телефон не підключений до мережі wi-fi. Але я в процесі використання не помітив різниці у функціональності.

  Заради об'єктивності також слід додати, що wi-fi в мене майже постійно виключений. І включаю його тільки тоді, коли є потреба зайти в інтернет. Те ж саме стосуєтсья мобільного інтернету, який передається через оператора мобільного зв'язку. Таким взагалі не користуюся.

  Wi-fi за розташуванням включати не рекомендую, оскільки при включенні даної опції запускається додатковий процес, який постійно спостерігає, чи є доступним wi-fi.

  Також є інша можливість суттєво зекономити зарад батереї. Але для цього треба трохи повозитися із списками установлених програм. Для початку заходимо в Установки-Програми. І листаючи вбік переходимо на Запущені. І видалямо звідти непотрібні нам програми.

  Просто часто так буває (особливо з кривими програмами), що ти ними ніби вже й не користуєшся, а вони дальше запущені і жруть ресурс. Це особливо стосуєтсья різноманітних ігр.

  При цьому є ряд програм, які не получаєтсья видалити. Тобто, після їх видалення вони знову появляються. Ось як список запущених програм виглядає в мене:

- Установки.
  Даний процес - це те середовище, в чому ми зараз знаходимося і тому його видаляти не слід.

- З'єднання USB.

Також не слід видаляти.

- com.qualcommatfmd.

  Так розумію, це якийсь системний процес. І взагалі всі процеси, яких ви не розумієте і які не схожі за назвою з жодною з програм, якими ви користуєетеся краще не чіпати.

- Google Play послуги.

  Даний процес часто дублюється два рази. Його можна сміливо знімати і він відновлюєтся. При чому після ось таких маніпуляцій бере менше ресурсів.

- Головний екран

- Медіа

- Пристрої

- Клавіатура.

  Останні чотири пункти також не слід знімати.

  Крім цього, в мене ще є два додаткові пункти від встановлених мною програм. Це Smart Connect і Cosmic Flow. Оскільки я знаю, що вони мені потрібні, то я їх не знімаю.

  І наступний важливий момент. Вимикаємо ті програми, які нам не потрібні, але які були встановлені на смартфон виробником. 

  Для цього переходимо на вкладку, яка називаєтсья Усі. Вибирамо програму, яка не потрібна і вимикаємо. Можна вимкнути, скажімо, Диск Google, Google+, Google Play, Sony Select, додаткові модулі від Twiter, Fasebook, якщо ви ними не користуєтеся, але які постійно працюють на вашому телефоні і відповідно беруть ресурс акумулятора.

  Пізніше в будь-який момент їх можна буде включити.

  В основному це все. Довгої вам роботи акумулятора телефону;)

 

Переглядів: 520 | Додав: Микола | Рейтинг: 0.0/0