Головна » 2013 » Травень » 4 » Як скачати відео з будь-якого сайту (кеша браузера)
14:12
Як скачати відео з будь-якого сайту (кеша браузера)
Доброго дня, шановні читачі блогу http://sensey.ucoz.ua  Пропоную вашій увазі невелику інструкцію про те, як завантажити відео з будь-якого сайту (використовуючи кеш браузера і спеціальну програму). Найчастіше знайшовши корисне відео в Інтернеті, ми не можемо знайти посилання для його скачування. А якщо відео дуже корисне, то хочеться мати таке в себе на вінчестері, плюс до всього не буде необхідності, щоб переглянути відеоролик, ще раз заходити в Інтернет, а значить використовувати трафік (а у багатьох він не «гумовий").


Вихід з даної ситуації є. Справа в тому, що в більшості випадків при перегляді відео, воно кешируєтся і завантажується (без Вашого дозволу - несправедливість) на жорсткий диск Вашого персонального комп'ютера. Для цього майже всі браузери мають спеціальний каталог (називається кеш), куди і завантажується відео. Після перегляду відео, воно автоматично видаляється. Начебто все просто, знайшов дану папку і скопіював звідти відео куди треба.

Але завантажити відео з кеша не так то просто, оскільки виникає два нюанси:
  • Папку з кешем браузера знайти не так-то легко;
  • Відео також дуже часто захищене від копіювання, переміщення та інших операцій. Начебто у Вас воно на комп'ютері є, а з ним нічого не можна зробити. Прикро.

Але все-таки вихід з даної ситуації є і він дуже простий (навіть для користувачів-початківців).

Існує спеціальна програмка, за допомогою якої можна скачати відео з кеша. Називається вона VideoCacheView. З її допомогою завантажити відео можна практично з будь-якого сайту при використанні будь-якого з найбільш популярних браузерів: Opera, Mozilla, IE, Chrome.

Посилання для скачування VideoCacheView знаходиться тут.
Програма проста, інтуїтивно зрозуміла (хоч і не має українського чи російського інтерфейсу). Але оскільки мій блог для новачків, я опишу докладно, як витягти відео з кеша за допомогою даної програми.

Програма не вимагає установки. Просто розархівуйте архів з програмою, і вона готова для використання.

Рис 1. Програма VideoCacheView.

І так, щоб завантажити відео з кеша необхідно:
  • Запускаємо програму VideoCacheView;
  • Заходимо на сторінку сайту з відео, яке нас цікавить і запускаємо відео на перегляд. Чекаємо, коли відео в плеєрі браузера завантажиться ПОВНІСТЮ.Післе цього натискаємо в програмі VideoCacheView кнопку Refresh (або клавішу F5 клавіатури). Відео відобразиться в полі програми.

Рис 2. Відео з кеша.

  • Якщо відео з'явилося в даній програмі, натискаємо на клавішу F7 (або заходимо File-Copy Selectsd Files To ...). Відкриється вікно вибору кінцевої папки для зберігання відеоролика.

Рис 3 Витягнути відео з кеша


  • Вказуємо папку, куди скопіювати файл (у моєму випадку: D: \ Another \) і натискаємо Ok. Через деякий час (у залежності від розміру файлу) операція буде завершена. Все.

Пам'ятайте, якщо відео ще повністю не зкопіювалося в кінцеву (обрану) папку, не можна закривати сторінку сайту з відеороликом.

PS. Програмка не підходить для скачування з сайту з youtube.com. Для цього використовуйте програмку VKmusic
Переглядів: 2575 | Додав: Микола | Рейтинг: 2.0/1